My photo
kepulauan borneo
seorang ninja
tap. tap. tap. bunyi tapak kaki beruang yang comel berlalu pergi.

14/08/2014

menjadi 16

. Bismillahirrahmanirrahim .

. . Assalamualaikum warahmatullahi ta'alwabarakatuh . . .




a moment with them :")

ayat org bukit la paling ~ ~ ~
"dapat jugak lepas rindu dgn kamu"
TT___TT

ahad ni ??
konpiyus ~
cancel atau mcm mana ??

i love them.
but i love them more.

sekian.
beta konpiyus.
mau jadi hermione skrg ni.

---

for the lovely birthday suprise. xank u :* terharu iols dgn uols ~ hadiahny comel ~ sungguh byk moment kitam bersama dari 1994-2014 moga sampai sorga ~ amiin ~~ aku syg kamu semua tahap makan tompek panas" dgn ikan bakar dgn peladahan dgn latok :3 :3 :3

♡ ♡ ♡

a word can't describe how happy and thankful I am for having you guys in my life.

*pelukan barney sampai sesak nafas* :3

143 I LOVE YOU :*

terima kasih menjadi kek keju leleh dalam hidup ku ^______^

---

in sha Allah nanti ada kad jemputan sampai pi kamu ;) doakan ya :3


11syawal1435
pemburu1415


اللّهُمّ صَلّ عَلَى مُحَمّدٍ وَآلِ مُحَمّدٍ

09/08/2014

takut

. Bismillahirrahmanirrahim .

. . Assalamualaikum warahmatullahi ta'alwabarakatuh . . .

sebenarnya kita ni takut dgn siapa ??

"jemaah tu kami ndak join sbb dorg bilang jemaah tu ndak bole kapel" ndak bole merokok"

jemaah tu diwujudkan utk membetulkan fikrah kita. yg ndak suru kapel" ndak suru merokok dan sewaktu dgn-nya suda lama tertulis dalam kalam Allah yakni kitab al-Quran.

Allah melarang kita mendekati zina.
Allah melarang kita makan benda yg ndak halalan toyyiba.

join jemaah itu bukannya terus kamu dimarah dimaki diherdik.
in sha Allah kita semua sama. manusia biasa. ndak pernah lari dari dosa. jemaah itu cuma utk mengingatkan klu silap dan kita berpimpinan bersama kejar redha Allah.

:")


13syawal1435
pemburu1415


اللّهُمّ صَلّ عَلَى مُحَمّدٍ وَآلِ مُحَمّدٍ

06/08/2014

alasan

. Bismillahirrahmanirrahim .

. . Assalamualaikum warahmatullahi ta'alwabarakatuh . . .



tazkirah tiba-tiba.
untuk aku.

kalau kita nmpak sorga dan pahala itu ~ ndak mungkin kita duduk-duduk smbil minum air oren dan bagi 1000 alasan kalau urusan mengejar redha Allah :) kalau betul-betul kita join jemaah ni kerana Allah, kalau betul-betul niat kita mendapat tarbiyah untuk jadi yang lebih baik di depan Ya Rabb, mana mungkin kita bagi 1000 alasan ~ mesti kita usaha :) jangan kata ndak bole dakwah kalau ada komitmen yang lain ~ ustazah fatimah syarha suda bernikah punya anak lagi seorang lecturer dan isteri dan anak perempuan lagi tapi masi mampu dakwah :)

okke ini iklan ~ abaikan karangan bi-hem budak upsr yang gagal ni :3

bila di suru solat di situ la mencari alasan mau pi tandas la mau makan la.
bila di suru pi mengaji kelas free di masjid alasan ndak da kereta ndak da duit buat tambang.

sekian. iklan mohon taubat TT___TT

gaza, syria, rohingya, mesir, thailand ndak pernah punya alasan mau lari dari tempat lahir dorg. dorg lebih rela syahid dari lari mengejar dunia.


10syawal1435
pemburu1415


اللّهُمّ صَلّ عَلَى مُحَمّدٍ وَآلِ مُحَمّدٍ

05/08/2014

lembaga hitam

. Bismillahirrahmanirrahim .

. . Assalamualaikum warahmatullahi ta'alwabarakatuh . . .




hantu :3

blackout. serba hitam.

tertutup bukan bermaksud aku sempurna.
tertutup bukan bermaksud aku alim soal agama.
tertutup bukan bermaksud aku manusia tanpa dosa dan ndak pernah buat dosa.
tertutup bukan kerana terpaksa dan dipaksa.
tertutup ndak menjadikan aku calon terbaik utk bakal ibu kpd anak"mu.

tertutup itu indah.
tertutup itu chenta. kepada Yang Khaliq.
:")

aku jugak insan biasa persis seperti kamu.
aku jugak punya lubuk jahiliyyah.
aku jugak banyak kekurangan.

mungkin aku jauh lebih jahat dari kamu.

sebab itu Allah cipta peringatan, teguran, dan nasihat.
untuk kita saling mengingatkan, menegur, dan menasihati.
bukan saling menjatuhkan.

memang kamu mau masuk sorga sendiri ??

---

utk bella, mimi, adek mimi, umi pacik maha, pacik maha, kak nani, adam, sandra, baby ::

♡ ♡ ♡
sayang kamu semua lillahi ta'ala :")
maaf datang tiba"
syukran, jazakallahu khairan kathiran untuk makanannya ^^
in sha Allah, nanti queen elsa datang lagi :3

***
bella kaka sukak gambar ni :3 :3 :3 mcm timull :p :p :p kan mimi ^_^ ^_^ ^_^


09syawal1435
pemburu1415


اللّهُمّ صَلّ عَلَى مُحَمّدٍ وَآلِ مُحَمّدٍ