My photo
kepulauan borneo
seorang ninja
tap. tap. tap. bunyi tapak kaki beruang yang comel berlalu pergi.

15/02/2014

ikhtilat



...Bismillahirrahmanirrahim

...Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh


ikhtilat = pergaulan di antara lelaki dan perempuan ajnabi (bersukan, berurusan, belajar, dan banyak lagi lah.)

ramai orang ingat ikhtilat just when kita dalam real life,
tapi masuk alam maya, dia jadi tebalik.
dan semua pasal ikhtilat ni hilang.

berkongsi ilmu itu boleh.
tapi ada jugak benda yang kita kena jaga kan?
hati manusia ni berbolak-balik.

kalau mau curhat pun, biar sama yang lebih mantap.
yang boleh directly selesaikan masalah kita tu.
kenapa susah sangat mau becakap dengan Dia?

peringatan buat aku, kamu, dan kita semua. :)
aku sayang kamu kerana Allah.
sebab tu aku ingatkan.
biar nanti ada jodoh, kita jumpa. in sha Allah. ^_^


15rabiulakhir1435
pemburu1415


اللّهُمّ صَلّ عَلَى مُحَمّدٍ وَآلِ مُحَمّدٍ